Mynter.net

Bitcoin-adresse og lommebok

Hva er en bitcoin-adresse? Hva er en bitcoin lommebok? Her får du svar på de vanligste spørsmålene vedrørende bitcoin-adresse og -lommebok.

Bitcoin-adresse

En bitcoin-adresse, også kjent som bitcoin-lommebok er der du lagrer dine bitcoins. Det er ikke noe annet enn en lang rekke med tall og bokstaver. Ja, tall og bokstaver i tilfeldig rekkefølge.

Du går ikke på en veskebutikk for å kjøpe en bitcoin-lommebok. Dette er ikke en fysisk lommebok. Du trenger ikke skinn og sytråd for å lage den, men den må likevel lages.

Hvordan lage en bitcoin-lommebok

Det finnes mange måter å lage en bitcoin-lommebok. Det enkleste dersom du ønsker å handle bitcoins direkte, er kanskje å bruke en applikasjon som bitcoinlommebok. På den måten trenger du ikke tenke på å generere den tilfeldige tall-og-bokstav-rekken på egenhånd, men dette vil bli gjort automatisk av appen.

Det finnes applikasjoner for både datamaskiner og mobiler som gjør dette til en lek. Vær sikker på at du har gjort gode undersøkelser først slik at du benytter programvare som du stoler på.

For enkelhets skyld kan det være en fordel å gjøre om bitcoin-adressen til en QR-kode, slik at det blir enklere å videreformidle adressen når du skal motta betaling.

Tjene penger på bitcoin

Tjene penger på bitcoin

Mange har blitt millionærer på bitcoin, noen har til og med blitt milliardærer. Her får du en oversikt over hvordan man tjener penger på bitcoin.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin på nettet

Det er mulig å tjene penger på å handle bitcoin i form av derivater. Her får du en introduksjon til hvordan man kan handle bitcoin på nett.

Blockchain

Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.