Mynter.net

Betalinger med bitcoin er irreversible

Det er ikke mulig å angre på en bitcoin-betaling. Gjort er gjort og spist er spist. Betalinger med bitcoin er altså irreversible.

Irreversible bitcoinbetalinger

Ingen betaling med bitcoin kan bli reversert. Det betyr imidlertid ikke at personen du betalte til ikke kan betale deg tilbake.

Dersom du betaler en person, og du for eksempel betaler for mye, så er du avhengig av mottakerens godvilje for å få pengene tilbake.

For eksempel, du glemte et komma, og betalte 1000,- i stedet for 10,00. En du stoler på ville da tilbakebetalt 990,- uten spørsmål. I motsatt fall, dersom mottaker velger å ikke betale deg tilbake, har du lært en dyr lekse.

Bitcoin-transaksjoner er irreversible. Det er derfor viktig å være sikker på at man betaler riktig beløp og til riktig bitcoin-adresse.

Sikkerhetsmekanismer innebygd i bitcoin beskytter til en viss grad mot det å betale til feil lommebok. Adressen er beskyttet mot skrivefeil, slik at du ikke skal sende penger til feil adresse ved et uhell.

Tjene penger på bitcoin

Tjene penger på bitcoin

Mange har blitt millionærer på bitcoin, noen har til og med blitt milliardærer. Her får du en oversikt over hvordan man tjener penger på bitcoin.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin på nettet

Det er mulig å tjene penger på å handle bitcoin i form av derivater. Her får du en introduksjon til hvordan man kan handle bitcoin på nett.

Blockchain

Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.