Mynter.net

Beskytte ditt personvern ved bruk av bitcoin

Her er noen tips som kan hjelpe deg dersom du vil besktte personvernet ditt når du bruker bitcoin.

Personvern og bitcoin

Personvern er vitkig, og det er spesielt to viktige ting man kan gjøre for å beskytte din identitet når du handler med bitcoin:

  1. Opprett en ny bitcoin-lommebok for hver transaksjon
  2. Hold din bitcoin-adresse skjult for andre

1. Bruk nye bitcoin-lommebøker for hver transaksjon

Det første er å opprette en ny bitcoin-lommebok når du mottar betaling via bitcoin. I stedet for å få betalt til den samme bitcoin-lommeboken som du har brukt tidligere, så oppretter du en ny lommebok for hver transaksjon.

Bruker du samme lommebok til å betale for produkt A og produkt B, vil alle i hele verden kunne se at den som kjøpte A også har kjøpt B. Den som mottar betalingen vil derfor enkelt kunne se hvilke lommebøker som tidligere har vært brukt. Større kommersielle selskaper kan sette sammen informasjon og gjøre disse til noe svært transparent, slik at det i realiteten ikke eksisterer noe personvern i forhold til dine tidligere bitcointransaksjoner.

Løsningen er altså å kreve en ny bitcoin-lommebok for hver gang man mottar et beløp eller sender et beløp i bitcoin. Ved å sende og motta til en "fersk" og nyetablert bitcoin-lommebok, vil det ikke være noe som knytter denne til dine andre transaksjoner. Dette er kanskje det viktigste du kan gjøre for å holde dine transaksjoner mindre transparent ved bruk av bitcoin. Husk likevel at fullstendig anonymitet ikke er mulig gjennom bitcoins.

2. Hold din bitcoin-adresse skjult

En annen ting du kan gjøre for å beskytte ditt personvern, er å holde bitcoin-adressen din skjult. Mange publiserer denne adressen offentlig, slik at det skal være enklere å betale inn til lommeboken. Dette er hensiktsmessig for eksempel dersom man ønsker donasjoner eller vil gjøre det enkelt å tilrettelegge for betalinger, men det kompromitterer altså din sikkerhet i forhold til beskyttelse av personvernet når du bruke bitcoin.

Derfor er det et godt råd nummer to at du skal holde din bitcoin-adresse skjult for alle andre. Siden det kan være mulig å gjøre feil på dette området, og at det kan forekomme en glipp der andre faktisk likevel får kjennskap til bitcoin-adressen din, så er det også viktig å følge råd nummer en: Opprett en ny lommebok for hver transaksjon du utfører i bitcoin-nettverket.

Disse to enkle rådene kan hjelpe deg med å beskytte personvernet ditt. Som alltid er det slik at det å beskytte personvernet vil være en tidkrevende prosess, og mange vil være fristet til å gjøre det på den enkle måten i stedet for å ta ekstra forhåndsregler som dette. Valget er ditt, avhengig av hva du mener er viktigst. Det finnes altså måter å beskytte personvernet til en viss grad når man kjøper og selger bitcoin, men det er altså en prosess som kan oppleves som tidkrevende.

Tjene penger på bitcoin

Tjene penger på bitcoin

Mange har blitt millionærer på bitcoin, noen har til og med blitt milliardærer. Her får du en oversikt over hvordan man tjener penger på bitcoin.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin på nettet

Det er mulig å tjene penger på å handle bitcoin i form av derivater. Her får du en introduksjon til hvordan man kan handle bitcoin på nett.

Blockchain

Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.