Mynter.net

Prisen på bitcoin

De fleste er mer opptatt av hva prisen på bitcoin er, og med pris tenker man da på hva bitcoin er verdt i forhold til en annen valuta, for eksempel dollar, euro, pund eller norske kroner.

Prisen på bitcoin

Hva er det som bestemmer prisen på bitcoin? Det er det markedet som bestemmer, basert på tilbud og etterspørsel.

Det finnes bare 21 millioner bitcoins totalt. Dette fordi den matematiske modellen som bitcoin er basert på kun tillater denne mengden, og det er antatt at det vil ta omtrent hundre år å utvinne alle bitcoin. Etter dette vil det ikke være mulig å utvinne flere bitcoin.

Bitcoin og de fleste kryptovaluta er svært annerledes enn noen annen valuta. Siden bitcoin ikke har de samme egenskaper som andre valuta (som dollar, euro, kroner) er det også noen som hevder at bitcoin ikke er en valuta i det hele tatt. Derimot er det ingen som bestrider at bitcoin kan regnes som en digital valuta.

Transaksjonskostnadene til bitcoin er marginale i forhold til det som er tilfellet for vanlige valuta.

Tjene penger på bitcoin

Tjene penger på bitcoin

Mange har blitt millionærer på bitcoin, noen har til og med blitt milliardærer. Her får du en oversikt over hvordan man tjener penger på bitcoin.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin på nettet

Det er mulig å tjene penger på å handle bitcoin i form av derivater. Her får du en introduksjon til hvordan man kan handle bitcoin på nett.

Blockchain

Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.