Mynter.net

Hvordan skaffe seg bitcoins

Et av de første spørsmål som dukker opp når man har fattet interessen for bitcoin er: Hvordan skaffer man seg bitcoins? Finn ut hva du må gjøre for å få bitcoins her.

Skaffe bitcoins

Det finnes mange måter å skaffe seg bitcoins, og her skal vi se på flere alternativer.

1. Få noen til å gi deg bitcoins.

Det desidert enkleste ville vært om noen ønsket å gi deg bitcoins, for eksempel som betaling for et eller annet. For de fleste som leser dette, er det nok ikke noen som venter på å betale deg i bitcoin.

2. Skaffe bitcoins via bitcoin-børser

Det naturlige valget da vil være å oppsøke en bitcoin-forhandler eller en bitcoin-børs. Eksempler på slike børser er Coinbase, Quoine, Kraken, LocalBitcoins, BTCChina, Cubits og Uphold. Det finnes hundrevis av disse, tusenvis om man regner mindre forhandlere. Hvilken du bør benytte avhenger av en rekke faktorer, som for eksempel din lokasjon, dine preferanser i forhold til personvern og trygghet ved overføringer.

Dessverre er det slik at dersom du skal handle via de etablerte børsene slik at du må igjennom forholdsvis byråkratiske prosesser, som innebærer at du må bevise din identitet, du må dele kontaktinformasjon og så videre. Dette strider kanskje litt mot bitcoins vesen, men regulering i de fleste land gjør det umulig å omgå disse prosedyrene på lovlig vis.

Bitcoin-børser har ikke den samme beskyttelsen som en bank har. Dersom de går konkurs vil dine midler generelt sett være tapt. Det samme kan også sies dersom din bitcoin-forhandler blir ranet eller hacket, noe som var tilfelle for den berømte Mt Gox børsen, der et stort antall bitcoin-eiere tapte et ukjent milliardbeløp.

Prosessen med å handle bitcoins på en bitcoin-børs starter gjerne med at man registrerer en konto, og man får en bekreftelse på e-post som man må godkjenne. Dette er standard verifiseringsprosesser som du sikkert er kjent med fra andre situasjoner, for eksempel ved registrering av en Facebook-profil eller ved etablering av en ny e-postadresse. Når du så har registrert deg som en bruker, kan prosessen med den faktiske opprettelsen av kontoen begynne, som innebærer at du må verifisere din identitet.

Gi kun bort dine personalia til aktører du anser som seriøse, som har tilfredsstillende personvernbeskyttelse, og som du er villig til å stole på. Prøv ikke å forfalske eller å gi mangelfulle opplysninger når du registrerer deg, da dette kan hindre deg i å få lov til å opprette en konto. Velg aktør du stoler på først, slik at du ikke trenger å være tilbakeholdende med informasjon.

3. Direkte handel ansikt til ansikt

Det som på engelsk kalles OTC (over the counter) er også en alternativ måte å handle bitcoins på. Her må man kunne vite at man kan stole på motparten.

Dette gir deg muligens bedre anonymitet i forhold til å handle via en bitcoin-børs. Såklart avhengig av at din motpart ikke annonserer transaksjonen mellom dere til resten av verden. Bitcoin-handel er uansett ikke fullstendig anonymt i utgangspunktet, uansett hvordan man ser på det.

Det finnes altså mange måter å skaffe seg bitcoins, og ved å benytte en av alternativene over kan du altså bli en eier av denne spennende digitale valutaen. Når du så har fått tak i noen bitcoins, kan du bruke dette til å handle med på nettet, som spekulasjon og der du bare eier bitcoins i håp om at de skal bli mye mer verdt en gang i fremtiden (mange har tjent store penger på dette tidligere, og ingen vet hvor høyt bitcoin-prisen faktisk vil gå).

Tjene penger på bitcoin

Tjene penger på bitcoin

Mange har blitt millionærer på bitcoin, noen har til og med blitt milliardærer. Her får du en oversikt over hvordan man tjener penger på bitcoin.

Handle bitcoin online

Handle bitcoin på nettet

Det er mulig å tjene penger på å handle bitcoin i form av derivater. Her får du en introduksjon til hvordan man kan handle bitcoin på nett.

Blockchain

Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.