Mynter.net

Tjene penger på bitcoin

Mange har blitt millionærer på bitcoin, noen har til og med blitt milliardærer. Her får du en oversikt over hvordan man tjener penger på bitcoin.

Tjene penger på bitcoin

Det finnes mange måter å tjene penger på bitcoin, og vi presenterer her en introduksjon til dette:

  • Mining med bitcoins. Dette er den mest direkte måten å tjene penger på bitcoin. Man "graver" rett og slett etter coins. Det er som å være på skattejakt i et digitalt og kryptert univers. Finneren er vinneren, og pengene er dine. Du gjør hva du vil med bitcoins som du finner. Det er rom for totalt 21 millioner bitcoins, og ikke mer. I dag finnes det omtrent 16.000.000 bitcoins, så det er fortsatt mulig å grave frem flere.
  • Tjene penger i form av bitcoins direkte. Dersom du tjener penger, får du betalt i en eller annen form. Som regel får man betalt i den lokale valutaen. Et annet alternativ kan være å motta betaling i form av bitcoins. Hvis du gjør en jobb for noen over nettet, kan det være at de kan betale deg via bitcoins.
  • Crowdfunding med kryptovaluta. Også kjent som folkefinansiering med bitcoins. Her er det ICO og IPO som gjelder. Bitcoin er som du vet ikke den eneste kryptovaluta, og det kommer hele tiden nye konkurrenter. En ICO gir investorer mulighet til å kjøpe en deler av beholdningen til en alternativ kryptovaluta før man åpner opp for mining i markedet. Håpet for investoren er da at de skal tjene penger på at prisen på valutaen skal stige en gang i fremtiden. IPO (Initial public offering, eller børsnoteringer) for bitcoins er som øvrige IPO's bare at man benytter bitcoins eller annen kryptovaluta i stedet for annen valuta.
  • Trading med bitcoin. Takket være den volatile bitcoin-kursen er dette kanskje det mest spennende når det gjelder å tjene penger på bitcoin. Prisen på bitcoin er ekstremt volatil, og det betyr at det er store muligheter til å oppnå avkastning i markedet. Man kan handle bitcoins direkte, eller ved å kjøpe bitcoin-derivater som har som mål å speile den faktiske kursen til bitcoin. I mange tilfeller vil det være mest hensiktsmessig å kjøpe derivater dersom man skal drive med bitcoin-trading. Det er det desidert mest praktiske og man behøver ikke tenke på bitcoin-lommebøker eller -kryptering i det hele tatt. Fokuser kun på bitcoin-kursen, og tjen penger på noe så banalt som å kjøpe på en lavere kurs enn det du selger for. Frem til nå har dette vært latterlig enkelt, med tanke på at bitcoin til stadighet når nye høyder. Her er mer informasjon om hvordan man kan tjene penger på trading med bitcoin.
Handle bitcoin online

Handle bitcoin på nettet

Det er mulig å tjene penger på å handle bitcoin i form av derivater. Her får du en introduksjon til hvordan man kan handle bitcoin på nett.

Blockchain

Blockchain, også kjent som blokkjede

Blockchain er en spennende teknologi som ikke nødvendigvis trenger å dreie seg om bitcoin eller finans i det hele tatt. Lær mer om blokkjeder her.

Bitcoin mining

Bitcoin mining: Grave etter bitcoins?

Bitcoin mining vil si å utvinne bitcoin fra det kryptologiske universet. Det har lite til felles med vanlig gullgraving eller gruvedrift, men noen fellestrekk er det kanskje. Lær om bitcoin mining her.

Irreversible bitcoinbetalinger

Betalinger med bitcoin er irreversible

Det er ikke mulig å angre på en bitcoin-betaling. Gjort er gjort og spist er spist. Betalinger med bitcoin er altså irreversible.